Dagen började med en långpromenad i blandat väder, sol, storm och ösregn. Härligt!

Efter promenad fick hundarna vila lite för att sedan göra små intensiva träningspass. Tova har kampanj på luktdiskrimenering. Svårt men roligt säger vi om det. Jag har aldrig tränat det förut men har en klar målbild av hur det ska se ut. Hon ska springa fort ut, läsa av noggrant från vänster, vara så pass säker att hon plockar rätt pinne direkt och fort in i position utan tugg.

Vi har börjat träna analysen nu, äntligen. Jag har specialsöksramper jag lägger pinnarna i och hon frysmarkerar på min pinne. Vill inte ha plock bland pinnarna. Två av repetionerna idag frös hon på rätt pinne och jag väntade lite extra innan jag belönade för att se om hon var medveten om att det var rätt. Det var hon, hon släppte näsan tittade på mig och nosduttade igen. Det kändes väldigt bra, vad har ni för tankar är jag helt fel ute? Är som sagt väldigt ny och oerfaren av detta…

Jag filmade Kites väldigt fina fria följ idag, trodde jag. Tills jag insåg att det var leken efter jag filmade. Buhu vad jag är dålig! Sist jag lyckades filma ett bra pass var det bara lite fötter och tassar som blev med 😦

Jag är iallafall nöjd med henne, vi har lyckats omvända all galen energi till koncentration. Det är så roligt att träna henne nu, var nog bra med en veckas lydnadspaus och bara valla och miljöträna!

20120823-182305.jpg
Specialsöksrampen

20120823-182333.jpg
Promenadjur

20120823-182420.jpg
Tröttmössa ❤

20120823-182453.jpg

Välmatchade 😉

Annonser