Nu har jag och min egna BC varit på vallhundsläger. Wow säger jag bara, det är så roligt! Eftersom hon är så ung fick Tova fylla ut resten av vår tid i fårhagen. Så underbart att vara igång med båda hundarna. Tova gjorde sina bästa vallpass någonsin, god attityd till fåren, tog mina kommandon och höll bra avstånd, hon visa tillomed lite ”eye” 🙂

Kite var helt gudomlig, första passet när vi alla visade vad vi hade för hundar sprang hon bara runt, runt, runt. Så vi fick i uppgift att träna kommunikation och attityd till fåren. När hon insåg att vi skulle valla ihop var hon duktig att stanna i kl 12 och driva till mig för art sedan flanka på mina pysch. Coolt!!

Om lägret i helhet då, det var ett ungdomsläger som Svak ordnade på Lekeberga gård, två instruktörer och totalt 8 deltagare. Alltså 4 i varje grupp= massor av valltid! Så roligt och lärorikt! De två duktiga och engagerade instruktörerna var Peter Nilsson och Anita Boberg.

20120822-092611.jpg

20120822-092634.jpg

20120822-092652.jpg

tack alla för ett superkul läger och stort tack till Svak som tänker på oss ungdomar

Annonser