Idag åkte jag och Katta till Fyllingarum för lydnads- och vallträning. Vi var 5st som slöt upp för lydnadsträningen. Tov var duktig, hade bra fokus och klarade av störningen galant.
Kite var chockerande duktig, inga skall, fullt fokus på mig och bra med alla hundar runt omkring. Vi utnyttjade situationen att träna ”tandvisning”, sitt i grupp, gå fint runt andra hundar, följsamhet, inkallning och lek. Även en massa socialisering med lösa, snälla hundar när vi fikade. När vi begav oss till fårhagen var Kite trött och mycket nöjd!

Tova som inte vallat sedan december hade jag mycket låg förväntan på, jag trodde snarare hon skulle vara ett monster som bara ville jaga och splittra flocken. Jag hade en plan för vad vi skulle göra i fårhagen och bestämt mig för att vara ko-lugn. Det funka, hon var lugn, tog alla kommandon och skötte sig om pärla. Små glädjetårar efter första vallpasset 🙂 andra passet var hon lite hetare, men inte dum.

Kite fick gå in ett mikro-pass idag med. Oj vad hon tände till ännu mer idag. Runt, runt med ganska mycket fokus på huvudena. Men hon jobbar ganska mycket mot mig och inte staket, kul! Nu ska hon ha får-paus i ca 1månad.

En mycket bra dag med andra ord, trevligt sällskap, fint väder och jäkligt bra träningspass i olika former 😀

20120717-021038.jpg

20120717-021200.jpg

20120717-021544.jpg

Annonser