Idag har jag och hundarna varit hemma själva hela dagen. Först sov jag en stund efter nattens jobb för att sedan börja träna med djuren. Om man räknar ihop alla pass idag är vi nog upp i tolv stycken !

Men oj vilka resultat vi fått. Sista passet med Kite tröck hon leksaken i handen på mig alla repetioner. Vi har även jobbat med stimuluskontroll på sitt och ligg. Hon satt sig på sitt i många olika situationer så som när jag låg, satt på golvet, stod, stod i soffan, hade armarna över huvudet, viftade med armarna, armarna rakt ut, stog med ryggen till och under gång. Duktig liten valp ! Dessutom sitter hon tills hon får en frisignal. Skönt att stadgan är lika värdeladdad som rörelse =)

Tova shejpade fram ett nytt trixs. Jag hade bestämt att vi skulle fånga något med bakbenen. Efter en stund började  hon sätta upp ett bakben i soffan. Sista passet hoppade hon upp med bakbenen i soffan och tröck näsan i marken mellan frambenen. En början på att stå på frambenen eller ett kontaktfält kanske ? Det är så roligt att se Tovas utveckling, från en riktig ”cross over” till en kreativ glad individ. Ögonen lyser av glädje när hon får hitta på. Vi jobbade även med stimuluskontroll inför Z:a. Att skilja på sitt, ligg och stå under marsch är inte alltid lätt. Men även där syns det att när vi gjorde om momentet och frishejpade in rörelserna kom en större glädje och förståelse in i momentet. Så roligt.

Man blir lycklig av klickerträning. När man slår sitt kloka huvud ihop med hundens kan man hitta på de tokigaste och roligaste sakerna !

Glad hund efter ett lyckat klickerpass ❤

Tova, jag och Kite ❤

 

Annonser