Idag debuterade jag och Tova i lydnadsklass 2. Innan start var det lång väntan då alla klasser hade samling och lottdragning kl 9. Jag drog start nummer 1. Fördel – man får ligga på kanten i platsliggningen !

Tova kändes helt okej när det var dags att köra. Hon låg fint och stilla på platsliggningen och satt sig perfekt på första kommandot.

Jag hann leka lite undertiden grupp2 var inne och la hundarna. Jag var nervös så jag skakade. Fria följet gick ganska bra, seg i halter och svängar.

Ligg under gång nollade vi, rösten skar sig när jag sa ligg och hon blev väldigt osäker och la sig inte ner 😦

Resten är jag väldigt nöjd med, hon höll ihop fint och kämpade på. Hon kom utanför rutan, veckans ticks. Men jag testade att omdirigera och hon stod stilla fint i mitten. Fick avdrag för jag ropade ut henne ur rutan. Visste inte att man var tvungen att gå in i rutan och hämta dem.

Domare: Bert Nilsson
Dagens poäng:

Platsligg: 10
Fritt följ: 8,5 sent sättande, tränger något
Ligg u gång: 0 ligger ej
Inkallning: 10 Bra
Rutan: 7,5 DK, går ur rutan
Apport: 9 slarvigt upptag
Hopp: 8 Islag
Fjärrdirrigering: 9 DK
Helhet: 9 Trevligt ekipage och samarbetar bra

Totalt 169poäng, första pris och en tredjeplacering.

Annonser