Apportering och rutan stod på schemat.

Jag har de sista dagarna tränat i magasinet pga vädret, Tova har tyckt det är lite jobbigt att spotta apporten på trägolvet och det har därför blivit lite svårt att belöna som jag vill. Eftersom vi tragglat så dant med attityden till apporten vill jag inte få tillbaka den dåliga känslan av att den är ”äcklig”.

Jag satt fast Tov och förberädde passet med ruta, target, kloss och apport. Retades lite och belönade tystnad vi passiviteten.

Vi gick direkt på apporten, hon springer ut, griper och slänger sig tillbaka. Wow vad häftigt att det funkar. Jag belönar med kamp på återgången och slänger apporten så hon såg. Dumt, för mycket utmaning i tidigt stadie, jag skickade och fick två tugg. Hon förlorade då leksaken och jag tog ett ärovarv med den. Resten av passet var tuggfritt! Jag gjorde några basikövningar efter ärovarvet, jag backar och hon får frivilligt gripa och viktförskjuta bakåt. Jag varvade att lägga ut den på olika långa avstånd och har fått upp ett bra tempo, med bra grip och attityd. Några gånger kedjade vi på ingång på klossen, några stadgeövningar med apport i mun kring kloss och några 1meters hämt för att sedan ”slänga” sig in i fotpossition.  Summa av det passet är otroligt nöjd. Det kunde inte gått bättre.

Vi tog en vatten och vilo paus på ca 5minuter och njöt lite av kvällsolen.

Targetmattan var utlagd i rutan sedan början av pass 1. Vi startade pass 2 med frivilligt fritt följ. Vi jobbade en hel del med bakdelen och det funkade riktigt bra. Hon trampade på fint med kropp och knopp. Men jag jobbar dåligt med mina armar, i vänstersväng spänner jag ut den eller blir helt stel i den. Jag vet inte hur jag ska kunna lösa det, jag kan inte röra mig 90grader till vänster, pendla med armarna och hålla balansen samtidigt.. Jag måste filma mig själv i fria följet !

Vi ställde upp inför rutan, hon spanade in och sprang i full galopp till rutan och hittade targeten. Duktigt hund. Hon belönades med kamp i rutans mitt, jag smugglade bort targeten gick tillbaka till utgångspunkten och skickade henne. Hon sprang lika fint ut denna gång. Duktig hund. Jag varvade med lite olika med avstånd, belöning i rutan och stadga i stå. Mycket nöjd med även rutanpasset.

Oj så tävlingssugen jag är. Har faktiskt tittat lite i tävlingskalendern 😉

Annonser