Jag ogillar att kedja och tycker det är lite otäckt att utmana oss i träning. Därför tränar jag det sällan, eller jag tränar ofta övergångar mellan moment, men belönar väldigt ofta de sekvenserna med godis för att bekfräfta att hon gör rätt.

I kedjor bubblar ofta de svaga detaljerna fram och det kan ses som bakslag i vissa fall. Men ack så bra att träna på så man faktist ser var de svaga punkterna är så man kan jobba på dem plus att det är viktigt att hunden inte dör för den inte belönas.

Tova gick så bra. Vi kedjade ingång på plan, fritt följ, läggande u. gång och inkallning med kommendering. Hon höll ihop otroligt bra, över förväntan och vi fick som väntat mer att träna på. Hon satt sig upp och stack på inkallning på kommenderingen. Hon var något överladdad.

Vi tog en paus efter kedjan och kommenderade Katta och Fajt. Oj så bra de går.

Vi övade lite stadga i ligget med kommendering och gjorde en uppställning till inkallning och belönade stagda.

En paus till för att sedan sätta ihop kedjan igen. Tov var lite överladdad och gav ett ljus ifrån sig i starten till läggande under gång och missade mitt första ligg, hon la sig på andra och resten av kedjan var mycket bra.

Glad att jag vågade detta träningspass, det är så nyttigt, viktigt och roligt. Roligt att utmana och utvecklas. Jag är så nöjd med dagens träningspass.

Det blev även lite detaljpill på rutan där vi jobbade på fart och raka skick. Även lite störning las på i form av att Katta stod brevid.

Bästa TokTov, bästa träningskompis Katta, Bästa Snygg-Fajt och bästa träningshall.

Annonser