Jag och Katta hade planerat in en lydnadsträning på Finspångs BK. Men när jag kom hem från jobbet var jag helt slut och trött på regn och snorblåst – jobbar utomhus i hamnen. Katta ringde och fråga om vi skulle hoppa träningen pga det supertråkiga vädret. Riktigt tävlingsinriktade hade säkert dragit på sig regnstället och utnyttjat läget att träna i regn. Men jag kom istället på den geniala idéen att jag faktiskt har en ”egen” inomhuslokal. I ena magasinet står bara två långbord – ett stort magasin till mitt förfogande. Förstå hur härligt !

Det blev en gemensam promenad, kanonträning, skratt och härligt djupt hundsnack om detaljpill och helhetsträning.

Vi tränade frivillgt fritt följ med attitydsträning. Hundarna fick söka upp vänster sida och verkligen jobba för att vara där, inga kommandon eller lockningar. Det gick kanon, Tova gick som en dans. Att de kan tycka det är så mycket roligare när de får lite utmaningar. Vi gick i cirklar, tempoväxlade, viftade på armar, vändningar och andra utmaningar. Vilken attityd båda hundarna hade. Så roligt !

3 klockrena rutskick fick vi även till. Bästa TokTov.

Två fjärrskiften på ca 10meter vågade jag prova med. Hon gjorde ett klockrent nerligg från sitt. Jag belönade. La henne, gick ut på full längd och gjorde ett uppsitt. Klockrent med full styrka.

Fajt tränade fritt följ, vittring och fjärr. Vi utmandade honom lite med pinnar i mörker på trägolv. Han är så duktig. Oh det ska bli så kul att börja träna in de lite svårare momenten snart =)

 

 

 

 

 

 

 


Dagens tanke:
Vad är perfekta detaljer när man inte har någon helhet eller glad attityd ?

Annonser