Nu i vintertider bakas det lussekatter, pepparkakor och annat julgodis. Men jag som försöker hålla igen lite men endå har ett baksug fick ikväll för mig att fixa hundgodis. Så nu ligger det två plåtar blodpudding uppskuret i småbitar i ugnen. Här kommer lite tips på vad man kan göra för eget hundgodis.

Blodpuddingsbitar

Du behöver:
2paket blodpudding á 500gram

-Stoppa paketen i frysen ca 1 timme innan uppskärning
-Sätt på ugnen, 75grader
-Tärna godiset i ca 0,75*0,75cm stora bitar – tänk på att de krymper lite. Jag gjorde en plåt med utegodis – alltså lite större. (jag tycker det är svårt att få upp en bit ur fick nu på vintern om de är små) och en plåt med småbitar för inomhusträning/till valpen.
-Lägg på en ugnsplåt med smörpapper, sedan in i ugnen i ca 2timmar. 

Ju längre de är i ugnen ju torrare blir de och längre håller de. Jag vill ha bitarna torra på utsidan och kladdiga i mitten. Sedan lägger jag  upp det i portionspåsar som jag sedan fryser in. Tinas hällst över natten annars på svag värme i micron. 

Tonfisksbitar

Du behövere:
2 burkar tonfisk i vatten
3ägg

-Blanda till en smet
-kavla ut mellan två smörpapper
-In i ugnen på 75grader tills det är hårt på ytan
-Skär upp i lagom bitar

Kan bli lite smulig, men bra för kräsna hundar !

Övrigt

Lever, kyckling, hjärtan – ja vad du kommer på kan kokas, skäras och sedan ugnas tills de är lagom hårda.
Mycket bra för kräsna hundar eller till dina bästa vänner som förtjänar det bästa !

Botten på hårdost som man brukar kasta kan man tärna upp, och vipps har du mer smaskigt hundgodis =)

Annonser