Vallning hos Ingela med vallgruppen men idag sakna vi Katta och Fajt. Katta ligger hemma med ryggskott 😦

Började med att jag och Bibban åkte till en stor grupp med tackor. Det var väldigt dimmigt och svårt att se alla djuren. Tova som aldrig samlat en utspridd flock eller gjort hämt på så många fick jag hjälpa lite då jag tyckte det var för svårt. Jag gjorde korta högerskick och följde med runt tills alla djuren var samlade. Det gick bra och hon tog liggen. När vi sedan började träna lite flanker och drivningar på flocken blev det lite för svårflyttat. Hon fick bara med sig en liten del av gruppen och mycket hjälp behövdes.

Jag gick till henne och vi tränade fös istället. Gick mycket bättre – bättre än vanlig då hon var tvungen att vara superkoncentrerad nu. Ett ganska bra pass och jag fick veta vad jag ska träna mer på =)

Träna mer på:
Släpp i flankeringarna – hon är tajt och genar ganska mycket för att komma upp i balans
Fösning – dåligt tryck och börjar pendla i stället
Ligg – ligg, ligg, ligg – mycket liggträning ska vi köra även utan fåren som störning.
Drivningar – att hålla ett bättre avstånd. Hon blir gärna en i gänget och lunkar på i deras takt…

Vi åkte runt till 4flockar till och vallade ihop och kollade att alla såg friska och krya ut. En bra dag med fint väder och trevligt sällskap. Härlig dag med andra ord =)


Jag och fåren =)

Tov och fåren !

Jag stöttar Tov i fösningen (hon har ganska dåligt tryck)

Tov trampar på lite själv =)


Får i full fart rakt mot mig ..

Klövkontroll =)

Dagens Viska

Springpojken =)

En riktig Skogsvallare 😉


Tova är duktig =)

RockRagge är i farten =)

En stor svårflyttat grupp med baggar som skulle byta hage – som förövrigt var bra att träna flanker / släpp på då de inte skena iväg när jag eller hund gjorde fel =)

Tova i resning för flank =)


Katt eller hund ?


Lilla Bee fick med trampa lite efter fåren idag. Det var lite läskigt, lite spännande och mycket gott =)

Annonser