I veckan har vi vallat lite på grannens oinvallade får. hm, det går sådär, de springer i full fart bara man själv eller hunden visar sig. Förhoppningsvis lugnar de ner sig snart. Någon med erfarenhet av oinvallade får, blir de lugnare efter ett tag ?

Tova har iallafall skött sig väldigt bra, hon har dessutom tänt till ordentligt nu. Mycket roligt !
Visst det kanske inte blir en ”riktigt bra” vallhund av henne, men jag kommer nog lära mig enormt mycket, vilket jag redan börjat göra. Jag kunde ju ioförsig ingen ting om vallning eller får innan…
Det är bra till nästa hund, som kommer bli en riktig Border Collie ! =)

Hon har börjat ”smyga” på fåren nu, vet inte vad det heter på vall-spårk, vad krävs för det ska heta eye ?
Dock har hon börjat slarva lite med liggen som vi fick till bra i våras, men det kommer. Nu vet jag ju hur jag ska göra. Tyvärr är det väldigt svårt att göra flanker då fåren skenar så dant. Det finns ju inte en chans att de ska vara kvar på en fläck och hon ska springa runt. Jag måste till en instruktör och någon med invallade får för att gå vidare tror jag.

Menmen, Tova är nöjd bara av att få vara i hagen och ‘smyga’ på fåren. Är hon nöjd är jag nöjd och det är ju det viktigaste !

Får, får, fåår !

Annonser