Tova blev i förrgår (11,03,07) väldigt dålig. Hon började kräkas och mådde allmänt dåligt. Jag trodde det var att vi busat med skyddsarmen lite för kort tid innan hon fick mat. Hon kräktes upp maten i ett par omgångar sedan somnade hon. När jag vaknade nästa morgon hade hon gjort små galla-pölar i rummet. Hon varna mig på morgonen och sprang ut och gjorde två kräckor till. Hon fick ingen frukost. Och jag min idiot som var så säker på att hon bara ”kräkt lite grann” gick 5km till skolan med henne.
När jag sedan skulle hämte henne i stallet var hon fortfarande hängig och stallpersonalen frågade om det hänt något då hon inte alls varit sig själv. Hon hade skyggat och bara legat inne och sovit.
Vi pratade med djursjuks-läraren och tog tempen. Bestämde mig för att åka till veterinären efter lite rådprat med vännerna. Jag fick skjuts hem, hämta hennes papper och plånbok sedan vidare till Värnamos djurklinik. De tog plåtar och blodprov men kunde inte säga något. Sämsta klinik-personal jag träffat. Vi blev ivägremiterade till Växjös djursjukhus där det blev dropp, omrönkning och nya blodprov. Värnamo hade inte ens lyckats ta bra röngenplåtar, inte konstigt de inte såg något..
På kvällen var hon rejält uttorkad.

Hon fick dropp över natten för att sedan ultraljudas idag. Livmodern var då förstorad, men de kunde inte få ihop det med kräkingarna. Innan operationen börja hon med diarré med. De opererade iaf bort livmodern eftersom den inte var kry.

Slutsatsen blev en livmoderinf. och maginfluensa.

Nu är hon kvar i Växjö för dropp, smärtlindring och bevakning.  Jag får antagligen hem lillfisen på fredag.

Saknar min friska glada sessa så det gör ont !

Annonser