Vad kan få en på bättre humör än ett riktigt bra lydnadspass ?

Ja du det kan inte jag svara på iallafall. Tog med mig en boll ut på kvällsrundan eftersom Tova ine får vara lös på skogspromenader längre så hon skulle få springa av  sig lite. Dock såg småskolans välplogade, upplysta parkering väldigt inbjudande ut att träna lite lydnad på. Sagt och gjort blev det ett väldigt lyckat resultat med bra ställande, läggande, inkallning, platsligg m. störning och lite fritt följ. Hon blir lite på ”tå” och trippig vid fria följet om jag drar upp henne för mycket med leksaken men hon fixa ligga prick stilla när jag slängde bollen, hoppade och sparkade på den, detta har vi bara gjort innomhus innan. Så det var himla snyggt. Likaså hoppståt och snabba lägganden gjorde hon riktigt bra med bra stadga !

Nästa gång vi tränar ska jag träna övergångar mellan moment, koppla loss och köra lite längre innan jag belönar, hela vintern har jag styckat allt och belönat hela tiden i fria följet och alla andra moment. Ska checka av så att finslipet fastnat på rätt saker. Kan ju vara bra att göra sånt med ibland =)

Annonser