Idag skulle vi prova på att ”valla” på Fannys får, efter Squid och Jen var klara.

 

Vi började med lina, hon skötte sig ganska bra två fös mot fåren sedan skulle vi släppa henne för lite flanker. Detta gick inte lika bra kan vi ju säga, Tova spränger flocken väljer ut ett stackars får och jagar det, dock var hon tydligen snäll och mjuk i munnen. Tack för det Tova, usch om hon bitit det på köpet !

 

Okej, ett nytt försök vi fixar ihop flocken utan Tovas ”hjälp” och ber henne fösa igen, samma visa denna gång. Får ganska fort stopp på henne, Fanny frågar om hon får testa henne, jag blev jätteglad för jag tänkte att jag skulle se hur en rutinerad gör. Hon rusar runt flocken, Squid som snällt legat som ”vaktund” om något skulle gå snätt reser sig och vill hjälpa till, Fanny skulle säga till henne och Tova spränger flocken. Kallabaliken var lös !

 

Alla försöker få stopp på en överlycklig Tova som springer för livet efter ett stackars får, jag och ett får hamnar i varandras springbana, parerar, parerar och krock. Jag flög all världens väg. Upp efter hunden igen utan att ens reagera på vad som hänt. Då tröttna fåren, en sprang hem till hagen, två in i ladan och resterande 12 gömde sig bakom ladan. Tova blev snabbt uppkopplad och såg allmänt överlycklig ut, övriga var destomindre glada.

 

Nu ligger hon i mattes säng snarkandes på rygg, jag och Mariette småskrattar lite imellanåt hur galen hon är ibland, ingen blev ju som tur skadad. Men en vallkarriär är nog inget att tänka på =)

 

 

 

Annonser